Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

"Ποιητές της πόλης μας": εκδήλωση στις 31/3


"Να επισκεπτόμαστε τους επιζώντες ποιητές 
αν μάλιστα τυχαίνει να μένουμε στην ίδια πόλη 
να τους βλέπουμε που και που 
γιατί εκεί που ζούμε ήσυχοι 
βέβαιοι πως ζούνε κι αυτοί - ξεχασμένοι έστω- 
εκεί έρχεται το μαντάτο τους".
Γιάννης Βαρβέρης


Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. θα γίνει στο βιβλιοπωλείο Δέντρο εκδήλωση με θέμα “Ποιητές της πόλης μας”.

Συμμετέχουν οι Εριφύλη Κανίνια, Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ, Πάνος Δρακόπουλος και Φραγκίσκος Καλαβάσης.

Οργανωτικός φορέας είναι το περιοδικό «Νησίδες».

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να αναδείξει πλευρές της ώριμης ποιητικής δημιουργίας στην πόλη μας.

Οι ποιητές θα διαλεχθούν και θα συνομιλήσουν με το κοινό και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ανάγνωση ποιημάτων τους.


[Χορηγοί Επικοινωνίας: Ρ/Σ Λυχνάρι 91,4 – Rodos Events.gr]


Βιογραφικά σημειώματα

H Eριφύλη Kανίνια γεννήθηκε στην Aθήνα από γονείς Mεσολογγίτες. Zει στη Pόδο, όπου εργάζεται ως αρχαιολόγος στην Eφορεία Aρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Eχει εκδώσει, ιδιωτικά και εκτός εμπορίου, έξι ποιητικές συλλογές: Παραλλαγές στην Aντιγόνη (Aθήνα 1978), Aντιστροφές (Aθήνα 1983), Kλειστά Σονέτα (Pόδος 1989), Nεκρόπολη ή Aστροδύτες (Pόδος 1996), Tο ελάχιστο μαύρο (Pόδος 1999), Από τα χειρόγραφα του πλοιάρχου Νέμο και άλλα ποιήματα (Ρόδος 2010· με ζωγραφιές της ίδιας). Από το 1987 ασχολείται με την αρχαιολογική ζωγραφική (σχέδια αγγείων, αποτυπώσεις τοιχογραφιών κτλ.) καθώς και με την εικαστική δημιουργία με χρήση Η/Υ. Τελευταίο ποιητικό της έργο τιτλοφορείται «Ατελιέ και άλλα ποιήματα» (εκδ. Κίχλη, 2016).

Ο Σουλεϊμάν Αλάγιαλη - Τσιαλίκ γεννήθηκε στη Ρόδο, όπου τελείωσε το Βενετόκλειο Λύκειο και τη Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων. Ασκεί το επάγγελμα του χρυσοχόου στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Είναι μέλος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου. 
Έχει εκδώσει πέντε ποιητές συλλογές. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί στην ανθολογία "Λύρα ελληνική" του Βασίλη Βασιλικού ("Πλειάς", 1993) καθώς και στην "Poesie grecque contemporaime: De iles et des muses| ("Autres Temps", Marseilles 2000). Τιμήθηκε με το Β΄ βραβείο ποίησης "Ιπεκτσί" 1992-1993.

Ο Πάνος Δρακόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 1975. Τα πεδία των σπουδών του είναι: παιδεία, φιλοσοφία, μουσική. Διδάσκει σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού τέχνης και λόγου «Νησίδες» και ιδρυτής του Εργαστηρίου δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «Το Κοχύλι». Παράλληλα, γράφει μουσική για το θέατρο, τη video art - καθώς και κύκλους τραγουδιών και μελοποιήσεων. Το προσεχές μουσικό του βιβλίο «Ένας κομήτης μαγικός» είναι το πέμπτο έργο που δημοσιεύει. Έχουν προηγηθεί: η «Πόσιμη ζωή» (2006), η «Ελεύθερη αγορά» (2010), τα «49+1 βοτσαλα» (2012) και το «Πέρασμα: ποίημα σε 7 κινήσεις» (2015). Όλα τους – καθώς και η μετάφραση του στα ποιήματα της συλλογής «Μία Αμερικανική Προσευχή» του Τζιμ Μόρισον, έχουν δημοσιευθεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Ο Φραγκίσκος Καλαβάσης είναι Καθηγητής Διδακτικής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Τα τελευταία χρόνια, το επιστημονικό του έργο έχει προσανατολιστεί στα Συστημικά Μοντέλα του Μανθάνοντος Οργανισμού με εφαρμογή στις Σχολικές Μονάδες και συνεργάζεται με το Univesite des Versailles-Saint Quentin en Yvelines ως επισκέπτης καθηγητής. Προσφάτως διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ζει στη Ρόδο. Οι "Έγχρωμες σκιές" είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή και «Η ποικιλία της επανάληψης» η τελευταία του. Και οι δύο έχουν δημοσιευθεί από τη σειρά “λάλον ύδωρ” των εκδόσεων Guttenberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου