Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Αφιερωματική εκδήλωση για τον Κ. Παλαμά



Το περασμένο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, το περιοδικό λόγου και τέχνης «Νησίδες» πραγματοποίησε εκδήλωση «αφιέρωμα μνήμης» με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννησή του ποιητή Κωστή Παλαμά στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιδρύματος Σταματίου. 



Ο καταξιωμένος Ρόδιος συγγραφέας και μελετητής Κώστας Χατζηαντωνίου, παρουσίασε τους κυριότερους σταθμούς της ποιητικής πορείας του Κ. Παλαμά όπως τους προσδιόρισε στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του, «Ανθολογία Κωστή Παλαμά» που κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Κέδρος. Την ομιλία του Κ. Χατζηαντωνίου πλαισίωσαν με απαγγελίες ποιημάτων η Σουσάνα Καρδούλια και ο Αυγουστίνος Τσιριμώκος. 



Παράλληλα ο μουσικός κ. Αντώνης Κυζούλης μάγεψε το κοινό παίζοντας στο πιάνο μια σειρά από τραγούδια, που μελοποίησε ο ίδιος σε στίχους του Κωστή Παλαμά, τα οποία ερμήνευσε ο Μιχάλης Μαντικός. 



Τη διεύθυνση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δημήτρης Κόκκινος. 



1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την εκδήλωση! Στην Πάφο της Κύπρου κάθε χρόνο διοργανώνουμε Παλαμικές γιορτές! Τις Παλαμικές γιορτές διοργανώνει ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Ομιλος Πάφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή