Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΒΡΑΔΙΑ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ



Την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 7.30, το περιοδικό Νησίδες οργανώνει στο βιβλιοπωλείο Δέντρο εκδήλωση με την πεζογράφο Έλενα Μαρούτσου. Θέμα της είναι «Το Εξιλαστήριο Θαύμα: μια παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου και μια γνωριμία με έξι νέους συγγραφείς».

To κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια συζήτησή της με την Μυρσίνη Λενούδια, εκπαιδευτικό θέατρου, για το «Εξιλαστήριο Θαύμα» και, επίσης, την ίδια να παρουσιάζει έξι νέους συγγραφείς μέσα από κείμενά τους που συγκέντρωσε ειδικά για τις Νησίδες, μετά από πρόταση της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού.

 

Πληροφοριακά στοιχεία:

Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στην Αγγλία. Διδάσκει λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη και δημιουργική γραφή στις εκδόσεις Κίχλη και στον σύλλογο Πύρνα. Συντονίζει επίσης τις λέσχες ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου Ευριπίδης και γράφει βιβλιοκριτικές για την Εφημερίδα των Συντακτών. Έχει γράψει τα εξής βιβλία: Του ύψους και του βάθους (Αλεξάνδρεια 1998), Οι προδοσίες των ονομάτων (Αλεξάνδρεια 2004), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (Καστανιώτης 2008, Athens Prize for Literature του περ. (δέ)κατα), ΤΟ ΝΟΗΜΑ (Κέδρος 2010), Οι χυδαίες ορχιδέες (Κίχλη 2015), Δύο (Κίχλη 2018), Θηριόμορφοι (Πόλις 2020), Το εξιλαστήριο θαύμα (Κίχλη 2022, Βραβείο Κλεψύδρα). Τα βιβλία της ήταν υποψήφια για πολλά ελληνικά βραβεία.


Fb - event:

https://www.facebook.com/events/1008897443454825?ref=newsfeed


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου